Waarom wit dragen in de zomer? De feiten en fabels

Waarom wit dragen in de zomer? De feiten en fabels

Wit dragen in de zomer is een populaire keuze, maar werkt het echt tegen de hitte? In dit artikel bespreken we of witte kleding je daadwerkelijk helpt om lekker koel te blijven op warme dagen. We kijken naar de voordelen van lichte kleuren, zomerse modetrends, de veelzijdigheid van witte outfits, de beste stoffen voor de zomer en geven tips voor het onderhouden van witte kleding. Ontdek alles wat je moet weten over het dragen van wit in de zomer.

Witte of zwarte kleding in de zomer?

Witte kleding is beter in de zomer, omdat het zonlicht weerkaatst, waardoor het koeler aanvoelt op warme dagen. Hoewel er enige discussie bestaat, suggereren studies zoals die van Amiram Shkolnik in Nature dat zwarte kleding meer warmte absorbeert, maar het lichaamswarmte niet significant verhoogt vanwege betere warmteafvoer bij losvallende kleding. Lichte kleuren zoals wit helpen je lichaamstemperatuur laag te houden. Dit is ideaal wanneer de zon hoog aan de hemel staat en de temperaturen stijgen.

Vrouw poserend in de duinen aan het strand

Zomerse modetrends voor witte kleding

Witte kleding is altijd trendy in de zomer en biedt veel mogelijkheden om stijlvol voor de dag te komen. Hier zijn enkele populaire trends voor witte kleding die je veel ziet terugkomen in de zomer:

  • - Linnen Kleding: Linnen blijft een favoriet in de zomer vanwege de lichtgewicht en ademende eigenschappen. Van linnen jurken tot linnen shirts en broeken, deze stof houdt je koel en comfortabel. Perfect voor zowel casual als formele settings.
  • - Giletjes voor Vrouwen: Giletjes zijn weer helemaal terug. Draag een witte gilet over een lichte blouse of een T-shirt voor een chique, gelaagde look. Dit is een veelzijdige optie die zowel bij een casual outfit als bij een meer formele look past.
  • - Oversized Blouses: Witte oversized blouses zijn ideaal voor een relaxte en toch stijlvolle zomerlook. Combineer ze met shorts of een smalle broek om het volumineuze effect in balans te brengen.
  • - Spierwitte Outfits: All-white looks zijn een blijvende trend. Denk aan een spierwit T-shirt met een witte broek of een witte jurk. Deze minimalistische stijl straalt frisheid en elegantie uit.
  • - Witte Broderie Anglaise: Kleding met broderie anglaise, zoals blouses en jurken, zijn romantisch en luchtig. Deze trend is perfect voor zomerse dagen en geeft een delicate en vrouwelijke touch aan je outfit.
  • - Witte Blazers: Een witte blazer kan een outfit meteen een elegante boost geven. Combineer het met een lichte broek en een eenvoudig topje voor een verfijnde look die perfect is voor zomerse avonden.
  • - Sportieve Witte Kleding: Witte sportieve kleding, zoals polo’s en sportshorts, zijn niet alleen functioneel, maar ook trendy. Ideaal voor een actieve zomerdag of een casual look.
  • - Witte Denim: Witte jeans of denim shorts blijven een zomerklassieker. Combineer ze met kleurrijke tops of ga voor een volledig witte look.

Bekijk onze heren shirts en dames tops voor de nieuwste trends.

Veelzijdigheid van witte outfits

Witte outfits zijn veelzijdig omdat ze bij elke gelegenheid passen en altijd stijlvol zijn. Wit staat iedereen goed, doordat het een frisse en heldere uitstraling geeft. Daarnaast is wit makkelijk te combineren met andere kleuren, omdat het een neutrale basis biedt die goed samengaat met vrijwel elke tint.

Accessoires vallen extra goed op tegen een witte achtergrond, wat je look nog interessanter maakt. De kleur wit kun je makkelijk combineren met verschillende tinten wit zoals ivoorwit, pastels en roomwit. Deze kleuren kunnen altijd samen en geven meer dynamiek aan je outfit.

Vrouw zit in de duinen aan het strand

Beste stoffen in de zomer

De beste stoffen voor witte zomerkleding zijn linnen en katoen, omdat ze ademend en comfortabel zijn, doordat ze vocht absorberen en snel drogen. Deze materialen zorgen voor een luchtige outfit die je garderobe compleet maakt. Vermijd synthetische stoffen zoals polyester en nylon, omdat deze de neiging hebben om warmte vast te houden en minder ademend zijn.

Bij RJ Bodywear gebruiken we hoogwaardige materialen zoals viscose en modal, die ook uitstekende ademende eigenschappen en een lichte structuur hebben, perfect voor zomerse dagen. Ontdek meer over de materialen van RJ Bodywear.

Ontdek onze RJ Sweatproof Collectie

Ontdek de veelzijdigheid van onze RJ Sweatproof collectie, perfect voor de zomer. Dankzij geavanceerde technologieën zoals okselpads en staysfresh blijf je vrij van geurtjes. Okselpads vangen zweet snel op, terwijl staysfresh geurtjes neutraliseert en bacteriegroei vermindert, waardoor je kleding de hele dag fris blijft.

Deze collectie biedt ultiem comfort met zachte, rekbare stoffen zoals katoen en modal. De ademende materialen houden je droog en koel, terwijl de moderne snit en afwerking zorgen voor een stijlvolle look. De Sweatproof-collectie bevat T-shirts, polo’s, hemden en ondergoed, allemaal ontworpen voor maximaal comfort en frisheid, ideaal voor zomerse dagen.

 

Sweatproof bannerSweatproof banner