Blog's Menu

8 tips voor de beste onderbroek onder een jurk

30 september 2024

Het kiezen van de juiste onderbroek onder een jurk is cruciaal voor een comfortabele en onzichtbare look. Afhankelijk van de jurk en de gelegenheid kunnen verschillende typen ondergoed, zoals naadloze slips, corrigerende slips of shorts, de beste optie zijn. Denk hierbij aan het vermijden van zichtbare lijnen, het voorkomen van schurende benen en het bieden van extra ondersteuning.

In deze blog geven we 5 praktische tips over kleur, materiaal, pasvorm en meer, zodat je altijd de juiste keuze maakt en je zelfverzekerd voelt in elke jurk.

Welke onderbroek draag je onder een jurk?

De juiste onderbroek voor onder een jurk hangt af van verschillende factoren, zoals de kleur, het materiaal en de pasvorm. Hieronder vind je acht handige tips die je helpen bij het kiezen van het perfecte ondergoed voor onder elke jurk. Zo voorkom je zichtbare lijnen en voel je je comfortabel en zelfverzekerd.

1. Kies de juiste kleur broekje

Let op de kleur van je jurk en je huidskleur bij het kiezen van de juiste onderbroek. Draag onder lichte of doorschijnende jurken geen wit ondergoed, omdat dit snel opvalt. Kies in plaats daarvan een kleur die dicht bij je huidskleur ligt, zoals beige of lichtbruin. Zwart ondergoed werkt goed onder donkere jurken. Vermijd onderbroeken met opvallende patronen, omdat deze kunnen doorschijnen onder dunne stoffen. Ga voor effen kleuren zonder opdruk om te voorkomen dat je onderbroek zichtbaar is.

2. Kies een comfortabel materiaal

Een comfortabel materiaal voorkomt irritatie en schuurplekjes, vooral bij het dragen van strakke of aansluitende jurken. Hier zijn enkele aanbevolen materialen:

  • - Ademend katoen: Absorbeert vocht, voorkomt irritatie en is ideaal voor dagelijks gebruik.
  • - Microfiber: Voelt zacht aan op de huid, biedt een naadloze look en voorkomt zichtbaar ondergoed onder strakke jurken.
  • - Zijde: Luxe en glad, voorkomt dat de jurk aan de onderbroek blijft plakken en zorgt voor een zijdezacht gevoel.
    Vermijd synthetische stoffen zoals polyester en onbewerkt nylon, omdat deze materialen minder ademend zijn en schuurplekjes kunnen veroorzaken. Ook kunnen ze warmte vasthouden, waardoor je sneller gaat zweten en ongemakkelijk voelt.

3. Vermijd een te strak zittende onderbroek

Kies een onderbroek die goed aansluit zonder te knellen. Een te strakke onderbroek kan huidplooien veroorzaken die zichtbaar zijn door de jurk heen, wat de gladde look verstoort en ongemak oplevert.

4. Let op de pasvorm

Kies een pasvorm die goed aansluit en op zijn plek blijft, zoals taille slips die licht corrigerend werken en comfortabel zitten rond de buik, of shorts die extra dekking en ondersteuning bieden. Voor een elegante look zijn brazilians met een hoog uitgesneden heup ideaal, omdat ze mooi aansluiten zonder te verschuiven. Meet je taille en heupen en raadpleeg de maattabel van RJ Bodywear om de juiste maat te kiezen voor een perfecte pasvorm zonder ongewenste verschuivingen.

5. Vermijd brede bandjes en dikke naden

Slips met brede bandjes, zoals hipsters, en ondergoed met dikke naden kunnen onder strakke jurken en rokken aftekenen en zichtbaar zijn. Kies liever voor naadloos ondergoed of slips met dunne randjes, zoals tailleslips of naadloze shorts, die onzichtbaar blijven onder kleding en zorgen voor een gladde look.

6. Kies naadloos ondergoed

Voorkom zichtbare lijnen onder strakke jurken door te kiezen voor naadloos ondergoed. Modellen met platte of gelijmde naden voorkomen aftekening op de huid en bieden een onzichtbare look. Ook een naadloze tailleband is ideaal, omdat deze niet in de huid snijdt en ongemak voorkomt.

7. Gebruik anti-slip strips

Kies voor ondergoed met anti-slip strips aan de randen om verschuiven te voorkomen. Deze strips zorgen ervoor dat het ondergoed stevig op zijn plek blijft. Dit biedt extra zekerheid en comfort, vooral onder gladde of zijdezachte jurken.

8. Vermijd kant en versieringen

Onder strakke jurken kunnen kant en versieringen doorschijnen of aftekenen. Kies daarom voor gladde stoffen zonder decoratieve details. Dit zorgt voor een ononderbroken, egale look en voorkomt dat je ondergoed zichtbaar is door de jurk heen.

De typen ondergoed onder jurken

Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire soorten onderbroeken, zoals naadloos ondergoed en corrigerend ondergoed:

  • - Naadloos ondergoed: Dit ondergoed is ideaal voor strakke jurken, omdat het geen zichtbare lijnen achterlaat. Het biedt een gladde uitstraling en voorkomt aftekening door de stof van de jurk.
  • - Corrigerend ondergoed: Een corrigerend broekje zorgt voor een gestroomlijnd silhouet door de buik en dijen te vormen. Voor extra ondersteuning kun je kiezen voor een sterk corrigerend model en shapewear.
  • - Ondergoed met lange pijpjes of shorts: Deze modellen zijn perfect om schurende bovenbenen te voorkomen en bieden extra dekking. Onder een jurk zijn shorts met lange pijp ideaal om wrijving tussen de dijen te vermijden.
  • - String: Voor jurken waarbij je geen lijnen wilt zien, is een string de beste keuze. Zorg ervoor dat de string hoog genoeg zit.
  • - Corrigerende onderjurk: Voor een volledige ondersteuning en een egaal silhouet onder strakke of aansluitende jurken. Deze onderjurk biedt steun aan de buik, heupen en dijen en voorkomt zichtbare lijnen of plooien.

Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension