Blog's Menu

Welke kleur ondergoed draag je onder witte kleding?

9 september 2024

Op warme, zomerse dagen wordt witte kleding massaal uit de kledingkasten getrokken. Wit is een kleur waaronder je bijna alles ziet zitten. Daarom is huidkleurig ondergoed en naadloos ondergoed vaak de beste oplossing. Maar ook andere kleuren, zoals rood, zorgen ervoor dat je niks in je witte broek of rok ziet zitten. Ontdek welke kleur ondergoed jij het beste kunt dragen onder lichte kleding en waarom je wit ondergoed beter kunt vermijden.

Tips voor het juiste ondergoed onder lichte kleding

Als je witte kleding draagt, kun je beter niet voor wit dames ondergoed kiezen, omdat dit vaak juist doorschijnt. Huidkleurig ondergoed blijft vrijwel onzichtbaar. Onopvallende kleuren zoals lichtroze of rood zijn ook goede opties, omdat ze minder opvallen dan wit.

Waarom wit onder wit niet werkt

Wit dragen onder kleding lijkt een logische keuze, maar het valt juist meer op. Dit komt doordat wit ondergoed afsteekt tegen je huidskleur, waardoor het ondergoed zichtbaar wordt. Daarnaast ontstaat er een optische illusie: het licht reflecteert op wit ondergoed en creëert zo duidelijke, doorschijnende lijnen.

Welke kleur ondergoed draag je dan wel?

De beste keuze voor onder witte kleding is ondergoed dat matcht met je eigen huidskleur. Voor een lichte huidskleur zijn nude tinten de beste optie, omdat ze opgaan in je teint en onzichtbaar blijven onder je kleding. Heb je een donkere huidskleur? Dan werken beige en bruine tinten perfect, omdat deze kleuren goed blenden met een donkerdere huidskleur. Andere onopvallende kleuren zoals lichtroze, grijs en zachte pasteltinten zijn ook goede alternatieven voor een lichte huid, omdat deze ook opgaan in je huidskleur.

Een verrassende optie is rode lingerie: rood lijkt misschien opvallend, maar dankzij de manier waarop licht wordt geabsorbeerd, valt het juist niet op onder witte kleding. Ga niet voor felle kleuren rood, want die kunnen doorschijnen, maar kies liever voor bordeaux of donkerrood. Voor zowel rode als huidkleurige lingerie geldt: hoe beter het bij je huid past, hoe onzichtbaarder het blijft onder je kleding.

Het kiezen van de juiste pasvorm en materialen

Kies naadloos ondergoed of strings om zichtbare lijnen te voorkomen, vooral bij strakke kleding. Vermijd kant en patronen, die kunnen doorschijnen. Ga voor materialen zoals microvezel, katoen of modal, die ademend en comfortabel zijn en niet aftekenen.

Afbeelding: Doorschijnend ondergoed op kleding - Alt text: Doorschijnend ondergoed op kleding

Ondergoed voor verschillende soorten witte kleding

Of je nu kiest voor shapewear, naadloos ondergoed, body’s, onderjurkjes of shorts met lange pijpjes, elk biedt voordelen afhankelijk van de pasvorm en het type kleding dat je draagt.

De juiste bh's onder witte blouses of tops

Vermijd witte bh’s, die juist opvallen onder lichte stoffen. Kies liever voor nude, beige of lichtroze, die minder zichtbaar zijn. Een goede pasvorm is essentieel: een T-shirt bh zonder naden is perfect voor strakke kleding, omdat deze glad en onopvallend is. Wil je meer comfort? Dan is een bralette een fijne optie, met voldoende ondersteuning en zonder zichtbare naden, ideaal voor luchtige tops.

Naadloze slipjes onder witte broeken en rokken

Bij het dragen van strakke witte broeken of rokken is naadloos ondergoed de perfecte keuze. Doordat naadloze slipjes geen zichtbare randen of naden hebben, voorkom je dat ze door je kleding heen te zien zijn. Bovendien zijn naadloze slipjes vaak gemaakt van zachte, ademende stoffen zoals microvezel, waardoor ze comfortabel aanvoelen en niet aftekenen.

Shapewear voor strakke kleding

Shapewear is de ideale oplossing om een strakke en gladde look te creëren onder witte rokken, jurken en zelfs een witte broek. Shapewear helpt om je figuur te vormen en oneffenheden glad te strijken, zodat je kleding perfect aansluit en er geen storende lijnen zichtbaar zijn. Vooral onder lichte en strakke kleding zorgt het voor een flatterende uitstraling.

Kies voor hoge taille slipjes voor extra ondersteuning rond je buik en heupen. Deze slipjes helpen niet alleen je silhouet te accentueren, maar voorkomen ook zichtbare lijnen, waardoor je outfit er nog netter uitziet.

Alternatieven voor slipjes

Als je een goede oplossing zoekt voor onder strakke kleding, zijn er verschillende alternatieven voor slipjes die onzichtbaar blijven. Body's zijn ideaal omdat ze geen naden hebben die kunnen aftekenen en bieden bovendien lichte ondersteuning. Onderjurkjes werken goed onder jurken en rokken. Vooral als je het groot contrast tussen je ondergoed en kleding wilt vermijden.

Voor extra dekking kun je kiezen voor shorts met lange pijpjes. Ze helpen om schurende dijen te voorkomen, doordat ze de huid bedekken en wrijving tussen de benen verminderen. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort, maar geeft ook een gladde look onder strakke kleding. Als je liever iets subtieler wilt, zijn strings een populaire keuze voor minimalistische dekking zonder zichtbare lijnen.

Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension