Blog's Menu

Zo kies je de beste shapewear voor jouw lichaam

9 september 2024

We kennen het allemaal; je trekt je favoriete jurk aan, maar je ziet kleine oneffenheden die je liever niet wilt laten zien. Shapewear biedt de oplossing om een gestroomlijnd silhouet te creëren zonder dat je ondergoed zichtbaar is. Het geeft je zelfvertrouwen in elke outfit.

Goed corrigerend ondergoed zit als een tweede huid en trekt strak zonder oncomfortabel te zitten. Om het beste shapewear voor jouw lichaamstype te kiezen, is het belangrijk dat je kijkt naar het type shapewear, de maat en materiaal.

Gebruik onze tips en voorkom veelgemaakte fouten bij het kiezen van het perfecte shapewear.

Wil je onze Shapewear producten uitproberen? Gebruik dan de onderstaande kortingscode en ontvang 10% korting:

Shape10

Wat is goed corrigerend ondergoed?

Goed corrigerend ondergoed strijkt probleemzones zoals de buik, heupen en dijen glad, zonder zichtbaar te zijn onder je kleding. Het vormt zich als een tweede huid rond jouw figuur en biedt ondersteuning zonder te knellen. Klassieke shapewear komt in verschillende varianten, waarbij de ondersteuning kan variëren van licht tot stevig, zodat jouw kleding beter valt en je je comfortabel en zelfverzekerd voelt.

Hoe kies je de juiste shapewear?

De juiste shapewear zit strak, biedt voldoende bewegingsvrijheid zonder te knellen, en wordt gekozen op basis van je lichaamstype, het soort corrigerend ondergoed, het materiaal en de juiste maat. Voor een dagelijkse outfit onder strakke kleding kies je onzichtbare shapewear die comfortabel aanvoelt. Een bijkomend voordeel is dat het je figuur mooi benadrukt zonder ongemak.

Tips voor het beste corrigerend ondergoed per lichaamstype

Het kiezen van de juiste shapewear hangt af van je lichaamstype. Voor elk figuur is er shapewear die als een tweede huid aanvoelt en jouw rondingen perfect laat uitkomen. Hieronder vind je tips voor verschillende lichaamstypes:

  • - Peervormig figuur: Kies shapewear met extra ondersteuning rond de heupen en dijen, zoals hoge taille slips en shorts. Dit accentueert de slankere taille en biedt controle over de bredere onderkant.
  • - Omgekeerde driehoek (brede schouders, smalle heupen): Ga voor shapewear die je heupen en billen volume geeft, zoals een corrigerende slip met pijpjes, om de balans tussen boven- en onderlichaam te herstellen.
  • - Rechthoekig figuur: Voor meer rondingen, kies voor een body of shapewear met tailleondersteuning om de taille te accentueren en zo een zandloper-effect te creëren.
  • - Zandloperfiguur: Shapewear met lichte ondersteuning rond de taille en heupen helpt je natuurlijke rondingen te benadrukken. Een corrigerende body werkt hier perfect om alles in balans te houden.
  • - Diamantvormig figuur: Kies shapewear die de buik ondersteunt en de taille en heupen slanker laat lijken. Hoge taille slips en shapewear voor buikcontrole zijn ideale keuzes.
  • - Appelvormig figuur: Ga voor shapewear die extra steun biedt rond de buik en taille. Een corrigerende body of hoge taille shapewear helpt om de taille te definiëren en de buik te verbergen.
  • - Zwangere vrouwen: Kies voor speciale shapewear met een comfortabele fit die je buik ondersteunt en zich perfect aanpast aan jouw figuur.

Beste materiaal voor shapewear

De beste materialen voor shapewear bieden zowel ondersteuning als comfort. Denk aan:

  • - Elastaan: Zorgt voor elasticiteit en een aansluitende pasvorm.
  • - Polyamide: Ademende stof die zacht aanvoelt op de huid.
  • - Microvezel: Lichtgewicht en comfortabel, ideaal voor probleemgebieden zoals de buik, billen en dijen.

De juiste maat kiezen

Het kiezen van de juiste maat shapewear is essentieel voor zowel comfort als effectiviteit. Meet je heupen, taille en eventueel je borstomtrek om een nauwkeurige maat te bepalen. Shapewear moet strak zitten, maar niet knellen. Te kleine maten corrigeren niet beter, ze zorgen alleen voor ongemak.

Veelgemaakte fouten bij het kiezen van Shapewear

  • - Te strakke shapewear kiezen: Dit corrigeert niet beter en kan juist oncomfortabel zijn.
  • - Geen rekening houden met je kleding: Kies shapewear die past bij de strakkere kleding die je wilt dragen.
  • - Shapewear een maat groter kopen: afhankelijk van het soort shapewear, is het belangrijk je eigen maat te bestellen. Shapewear lijkt soms erg klein, maar valt vaak op maat.
  • - Altijd zwarte shapewear kiezen: Zwarte shapewear valt op onder lichte kleding.
  • - Verkeerde maat kiezen: Shapewear in de juiste maat corrigeert zonder ongemak.

Ga voor shapewear van RJ Bodywear

In onze collectie vind je de verschillende soorten shapewear voor een prachtig silhouet. Onze Shapewear collectie bestaat uit een corrigerend hemdje, slip met hoge taille en een corrigerend long short.

Corrigerende hemdjes

Ons corrigerend hemd ondersteunt de buikstreek en zorgen voor een strakke buik. Ze zijn beschikbaar in maten S t/m 4XL en in verschillende kleuren zoals wit, ivoor, donkerblauw, rood en dondergroen. Ze passen perfect onder zowel casual als formele outfits en functioneren als een corrigerende top.

Corrigerende slip met hoge taille

Onze corrigerende slip met hoge taille is perfect voor vrouwen die op zoek zijn naar een verstevigende slip die hun billen benadrukt en tegelijk voor een platte buik zorgt. De corrigerende slip strijkt de buik en heupen glad en is ideaal voor dagelijks comfort onder strakke rokken en broeken. Ze zijn beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL en in de kleuren zwart, ivoor, donkerblauw, donkerrood en Caffé latte.

Corrigerend long short

Een corrigerend ondergoed met pijpjes is ideaal voor het gladstrijken van je dijen en buik. Het zorgt voor een gestroomlijnd silhouet, waardoor je zelfverzekerd je favoriete jurk kunt dragen bij speciale gelegenheden. Ze zijn beschikbaar in maten S t/m 4XL en in verschillende kleuren zoals zwart, donkerrood en Caffé latte.

De voordelen van shapewear van RJ Bodywear

Ons corrigerende ondergoed biedt de volgende voordelen voor optimaal comfort en goede ondersteuning:

  • - Figuurcorrigerend: Gericht corrigeren zonder je natuurlijke vorm te verbergen.
  • - Volledige bewegingsvrijheid: De pasvorm biedt steun zonder beperkingen.
  • - Luxe draagcomfort: Dankzij de samenstelling van 90% polyamide en 10% elastaan.
  • - Discreet en onzichtbaar: Naadloze afwerking voor een onzichtbare look onder kleding.

Hoe houd je shapewear lang goed?

Shapewear blijft lang mooi als je het wast op lage temperaturen (30 graden Celsius) plat of opgerold opbergt om vervorming te voorkomen. Vermijd drogers, omdat dit de elasticiteit van het corrigerend ondergoed kan aantasten.

Wil je onze Shapewear producten uitproberen? Gebruik dan de onderstaande kortingscode en ontvang 10% korting:

Shape10

Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension